אנחנו מבינים שהחיים משתנים. יש לנו יעדים ומטרות, אבל אנחנו יודעים שנצטרך להתגמש ולחשוב מחדש כשרוחות השינוי יגיעו. יש עקרונות בלתי משתנים, אבל אנחנו מבחינים בין עיקרון לבין קונספט שכלי. ואנחנו נמנעים מלהיאחז בקונספטים שהם קפואים בזמן.
הרבה פעמים בתרבות שלנו מגדירים עושר כהשגת מיליון דולר בחשבון בנק, ואחר כך מעודדים להוסיף כמה שיותר אפסים למספר הזה. התמונה הזאת כביכול מסמלת חופש כלכלי, הנחלה שבה אפשר לנוח.
ב-Om Economics מה שאנחנו מחפשים הוא פחות אמורפי. אנחנו רוצים להתארגן על הכנסה פסיבית שמכסה לנו את ההוצאות החודשיות בעזרת תיק השקעות ערכי ומאוזן, מורכב ממניות ונכסים פיזיים של נדל"ן המניבים תשואה סבירה באופן מיידי.
.כדי לבנות תיק כזה אנחנו לא נשענים על מספרים ערטילאיים, אלא נעזרים ביחסים:
יחס נדל"ן למניות
בתחילת הדרך התיק שלנו יהיה מורכב בעיקר ממניות, עד שהוא מגיע לסכום שיאפשר לנו לקנות בית במזומן או לפחות עם הקדמה משמעותית.
היחס של נדל"ן למניות במקרה הזה יהיה 0.
עם הזמן אנחנו רוצים תיק פחות תנודתי, אז שואפים להגיע ליחס מאוזן של לפחות 1ל1.
לכל דולר שמושקע במניות יש לי דולר שמושקע בבית. מפה אנחנו יכולים להחליט להעלות את היחס ל-1.50, 2 ל-1 או כל יחס אחר שתומך באורח החיים שלנו.
שכר דירה מהווה הכנסה יותר סדירה מאשר התשואה התנודתית של הבורסה ולכן יותר מתאימה כמקור הכנסה פסיבית קבוע. הבורסה משמש אותנו כמקור לצמיחה כלכלית. על ציר הזמן הצמיחה כלכלית שתביא הבורסה דומה להתפתחותנו כבני אדם. היא אינה מציירת קו אלכסוני חלק כלפי מעלה אלא קו עם הרבה עליות וירידות.
אנחנו מאמינים שהכסף אמור לעבוד בשבילנו ולא אנחנו בשבילו. תחילת המסע הזה כרוכה בהרבה עליות וירידות, אבל באיזה שהוא שלב נגיע לסכום, שיאפשר לנו לרדת מרכבת ההרים הזאת.
מה הסכום? שוב זה יחסי.
יחס השפע
מה היחס שלנו בין הכנסה פסיבית החודשית שלנו להוצאות החודשיות? אם זה 1 ל-1 , וואו, זה משמח. אנחנו לא נאלצים למכור את זמננו היקר עבור כסף. ההון שצברנו עכשיו משלם לנו משכורת, שיכולה לקיים את אורח החיים שלנו. פתאום הזמן הוא כולו שלנו - חופש!
בדיוק כמו בטבע, אנחנו מגלים שיש יחס זהב שעושה סדר בחיי הכלכלה שלנו, כל שעלינו לעשות, זה פשוט לפעול בהתאם לחוקיות הטבע.
תהנו!
רוצים ללמוד את השיטה ?
אתם מוזמנים לקורס "לממן את חייך בחוכמה".
Comments